BAYBURT / MERKEZ - Fatih Ortaokulu

Fatih Ortaokulu

Şingah Mahallesi Yüzbaşı Şehit Agah Caddesi Kayabaşı Sokak No 8 Merkez/Bayburt
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları ekseninde, Atatürk ilke ve inkılâplarını benimsemiş, öğrencilerin, bilgi, becerilerini geliştirerek öğrenmelerini sağlamak, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, milli, ahlaki, insani değerleri benimsemiş, demokratik yaşam tarzını özümsemiş lider Türkiye’nin inkişafı için çalışan bireyler yetiştirmek.
Misyon
Kaliteyi yükseltmek için her zaman çalışırız. Eğitimde fırsat eşitliğine önem veririz. Yaptığımız işte öncü ve lideriz…
Başarılar
SINAVLA ÖĞRENCİ OLAN OKULLARA YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYILARI 2009 - 2010 Eğitim Öğretim yılıda 31 öğrenci mezun etmiştir ve sınavla öğrenci alan okullara (Fen lisesi, Anadolu Öğrt. lisesi ve Anadolu lisesi) 11 öğrenci yerleşmiştir. 2010 - 2011 Eğitim Öğretim yılıda 40 öğrenci mezun etmiştir ve sınavla öğrenci alan okullara (Fen lisesi, Anadolu Öğrt. lisesi ve Anadolu lisesi) 16 öğrenci yerleşmiştir. 2011 - 2012 Eğitim Öğretim yılıda 47 öğrenci mezun etmiştir ve sınavla öğrenci alan okullara (Fen lisesi, Anadolu Öğrt. lisesi ve Anadolu lisesi) 19 öğrenci yerleşmiştir.
Şehir merkezinden dolmuşla veya yürüyerek de gelinebilecek uzaklıktadır.
800 m
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda spor faaliyetleri yoğun bir şekilde devam etmektedir. Voleybol, futbol, badminton, atletizm gibi birçok alanda faaliyetler yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
2017-2018 eğitim-öğretim yılında araştırma ve uygulama alanlarında toplam 27 projeyle TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergilenmiştir.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda "Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri Projesi", "Beslenme Dostu Okul Projesi", "Beyaz Bayrak Projesi", "Evimdesin Öğretmenim", "OKU Projesi" ve "Okullar Hayat Olsun" gibi projeler yapılmaktadır.